Over mij

Jan Thans studeerde Audiovisuele vorming aan de Kunstschool Genk. Hij begon zijn carrière als radiopresentator bij Radio GRK, een lokaal radiostation in Genk. Begin 2008 startte zijn nationale loopbaan bij Radio Contact, waar hij een programma presenteerde van maandag tot donderdag tussen 20 en 22 uur. Later dat jaar werd de zender opgedoekt en verloor hij bijgevolg zijn job.

Begin 2009 nam Thans deel aan de Q-academy, de radio-opleiding van Qmusic, waarna hij er vanaf het najaar 2009 als presentator aan de slag mocht. Hij werkte toen voornamelijk in het weekend, als vervanger, en bijvoorbeeld als reporter voor de actie Wims garage. Tijdens het radioseizoen 2010-2011 presenteerde hij samen met Maarten Vancoillie het programma Jan en Maarten beginnen eraan, dat iedere werkdag werd uitgezonden tussen 4 en 6 uur ’s ochtends. Hij werkte tijdens dat jaar ook achter de schermen mee aan het ochtendprogramma Ornelis en Rogiers Showtime. Sinds het seizoen 2011-2012 werkte hij weer solo. Dat eerste jaar presenteerde hij op zaterdag en zondag tussen 7 en 10 uur De Goeiemorgenshow, in 2012-2013 iedere zondag tussen 22 en 1 uur het programma Nightlive en in 2013-2014 een wekelijks programma op zondag tussen 21 uur en middernacht. In het seizoen 2014-2015 was Thans nagenoeg iedere dag te horen op Qmusic: op werkdagen tussen 18 en 19 uur met het programma Shuffle en op zaterdag en zondag met een langer programma tussen 19 en 22 uur. Daarnaast ondersteunde hij achter de schermen ook de programma’s Kürt en Company en Dealen met Anke.

Sinds het najaar 2015 werkt Thans bij Qmusic voornamelijk achter de schermen, onder meer ter ondersteuning van Dealen met Anke en als studiotechnicus tijdens de uitzendingen van de weekendprogramma’s Saturday Night SpecialShut Up and Dance en LA Chill. Hij heeft sindsdien geen eigen programma meer, maar treedt wel nog sporadisch op als invallend presentator. Buiten de radio doet Jan Thans ook stemmenwerk en is hij actief als fotograaf en audioproducer.